Slider

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ

 grapes

 

Γεννήθηκα το 1959 σε οικογένεια όπου ο παππούς μου ήταν αμπελουργός και ο πατέρας μου οινοπαραγωγός.
Το σταφύλι και το κρασί είναι δύο στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή μου.

View the embedded image gallery online at:
http://www.dodou.com.gr/gr/#sigProId283239d833

Έχω οινοποιήσει πολλές ποικιλίες των σταφυλιών λευκών και ερυθρών γιατί το οινοποιείο μου βρίσκεται στις Πλαγιές Κιθαιρώνα. Ένα βουνό με βαρύ μυθικό φορτίο όπου οι σάτυροι ,ο Μέγας Παν και οι Μούσες λάτρευαν τον Θεό Διόνυσο με πανηγύρια και οινοποσίες.

View the embedded image gallery online at:
http://www.dodou.com.gr/gr/#sigProId53a79c0e2d

Η ποικιλία που αγάπησα και μεγάλωσα μαζί της είναι το Σαββατιανό.
Με το σταφύλι αυτό πειραματίστηκα για κάτι περισσότερο από μια ρετσίνα και ένα ημίγλυκο και το αποτέλεσμα με δικαίωσε με μετάλλια σε επώνυμους Διεθνείς Διαγωνισμούς .

 

Γιάννα Ντόντου - Σώκου

 

Slider

Το παραμύθι

Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Ημερομηνία Τρύγου:
Τέλη Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη
Τοποθεσία: Πλαγιές Κιθαιρώνα
Θέση: Νέα Γη
Απόδοση: 800 kg στα 1000m2
Βe Τρύγου: 12,50
Tρόπος Οινοποίησης: Τα σταφύλια
μεταφέρονται σε κλούβες στο οινοποιείο,
απορογώνονται, ακολουθεί εκχύλιση,
παραμένει ο μούστος με τα στέμφυλα
για 18 ώρες σε συνεχή ανάδευση
ώστε να αποκτήσει αυτό το
τριανταφυλλί χρώμα και
τα αρώματα λουλουδιών.
Συσκευασία: Έξι (6) φιάλες ανά κιβώτιο

Slider

Σαββατιανό Ταυτότητα

Ποικιλία: Σαββατιανό 100%
Άλλες Ονομασίες: Άσπρούδα, Κοντούρα Άσπρη, Δούμπραινα, Σακέικο Σαββατιανό
Ημερομηνία Τρύγου: Από 04/09 έως 29/09
Τοποθεσία: Πλαγιές Κιθαιρώνα
Θέση: Πύργος-Καπαρέλλι
Απόδοση: 1000kg στα 1000m2
Βe Τρύγου: 12
Tρόπος Οινοποίησης: Σε κλούβες 20 κιλών, μεταφορά στο οινοποιείο, απορόγωση, στατική απολάσπωση, εμβολιασμός, ζύμωση. Τοποθέτηση σε βαρέλια 220lt γαλλικής δρυς, παραμονή 6 μήνες με συνεχή ανάδευση έως ότου αποζυμώσει.
Συσκευασία: Έξι (6) φιάλες ανά κιβώτιο

Slider

Tα Δέκα Κούτσουρα

Ποικιλία: Cabernet 25% - Syrah 25% - Merlot 50%
Ημερομηνία Τρύγου: Από 21/08 έως 29/08
Τοποθεσία: Πλαγιές Κιθαιρώνα
Θέση: Κομμάτι Γεωργίου
Απόδοση: 1000kg στα 1000m2
Βe Τρύγου: 12.8
Tρόπος Οινοποίησης: Μεταφορά στο οινοπoιείο σε κλούβες 20 κιλών, απορόγωση, εκχύλιση, ψύξη, στατική απολάσπωση. Τοποθέτηση σε βαρέλια 220lt γαλλικής δρυς, παραμονή 2 χρόνια.
Συσκευασία: Δυο (2) φιάλες σε ξύλινο κιβώτιο

Slider

ΓΙΑΝΝΑ ΝΤΟΝΤΟΥ-ΣΩΚΟΥ ΜΟΝ.ΙΚΕ

Αγ. Δημητρίου, Πλαγιές Κιθαιρώνα

19008 ΕΡΥΘΡΕΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ

Τ +30 2263 062 759

F +30 2263 062 859

E 

Facebook: #giannadodou

OPEN CONTACT FORM

close